Leuke coverband boeken


Een coverband is een band die bestaat uit muzikanten en/of zangers die bekende nummers naspelen. Ze doen dat meestal niet door de nummers precies te kopiëren, maar geven juist hun eigen draai aan de muziek. Zo krijg je al snel een unieke en originele sfeer die je niet bij alle muzikanten kunt vinden. Coverbands kunnen allerlei verschillende soorten muziek spelen; het is maar net waar ze zelf in geïnteresseerd zijn. Daarom kan iedereen wel een coverband vinden die geschikt is voor hem of haar. Je bent vast weleens op een feest of evenement geweest waar men een live band had. En je weet vast nog wel wat voor bijzondere sfeer dat aan de dag of avond gaf. Coverbands kunnen een hele belangrijke bijdrage leveren aan het slagen van een feest. Maar hoe kom je nou eigenlijk aan een coverband? Daar bestaan evenementenbureaus voor. Via websites als evenses.com kun je allerlei coverbands boeken voor jouw feest of evenement. Zo weet je zeker dat je gasten tevreden naar huis zullen gaan.

Evenses.com

Op evenses.com/bands kun je een duidelijk overzicht vinden van alle bands die het evenementenbureau aanbiedt. Links kun je een menu vinden met ‘keuzehulp’ waarin je allerlei criteria kunt invullen waar jouw coverband aan moet voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen wat voor gelegenheid het is, wat je budget is, en wat voor soort muziek de band moet spelen. Zo beschikt evenses.com onder andere over bands die jazz muziek coveren, maar ook soul, latin, rock, en tribute komen aan bod. Bovendien zijn er een heleboel coverbands die Top 40 of Top 2000 muziek coveren. Deze bands zullen vooral geschikt zijn voor mensen die veel naar de radio luisteren. Met het brede aanbod weet je zeker dat er altijd wel iets voor jou bij zit. Toch zal het lastig blijven om jouw perfecte band te kiezen. Daarom kun je veel informatie over elke band vinden. Ook speelt het budget natuurlijk een grote rol; je wilt niet voor nare verrassingen komen te staan als je de rekening ontvangt.

De Bands

Ben jij op zoek naar een geweldige coverband met een leuke act voor jouw feest, huwelijk, of bedrijfsfeest? Dan ben je bij Smashing Susie op de juiste plek. Ook 3Bute, een akoestische band dat Top 2000-nummers speelt en deze combineert met wat recentere hits, zal het goed doen op jouw evenement. Ook kun je feestbands huren, die wat energiekere muziek spelen: Party Collective en Two Delight zijn beide bands die jouw feest op zijn kop zullen zetten. Voor een jazz band moet je vooral zijn bij Blue Tunes, een band die een zeer stijlvolle sfeer zal creëren en al je gasten aan het swingen zal krijgen. Ook The Jacuzi’s speelt jazz, en combineert dat dan weer met blues en hard rock. Wil je een band met nóg een groter repertoire? Dan is Say Cheese echt wat voor jou.

evenses.com/bands

Een leuke coverband op jouw feest?

Als je fan bent van een bepaalde soort muziek, dan vind je het natuurlijk extra leuk om deze muziek live te horen. Helaas zijn de meeste bekende muzikanten erg onbereikbaar, en kun je deze niet inhuren voor een eigen feest. Daarom bestaan er gelukkig coverbands. Coverbands maken muziek van bekende artiesten na en geven er hun eigen draai aan. Zo creëren ze een unieke sfeer waar vele mensen erg van kunnen genieten. Coverbands kunnen allerlei soorten muziek spelen, zoals pop, jazz, en blues, maar ook disco. Bovendien beschikken ze vaak over verschillende muziekinstrumenten. Als je een coverband uitkiest, dan kun je dus zelf bepalen wat voor instrumenten je graag wilt horen. Houd je van gitaar? Dan kies je een band met veel gitaristen. Maar als je meer van viool of harp houdt, dan is dat ook geen probleem. Coverbands zijn er voor iedereen en voor alle gelegenheden. Of je nou een bruiloft geeft, een verjaardagsfeest, of zelfs een bedrijfsfeest – een coverband zal je dag of avond leuker maken.

Gasten

De meeste mensen die een feest organiseren zijn bang dat hun gasten het feest niet leuk zullen vinden. En dat is begrijpelijk – een feest organiseren brengt best wat verantwoordelijkheid met zich mee. Je moet zorgen dat mensen lekker kunnen eten en drinken én dat ze het naar hun zin hebben. Dat laatste kan hevig beïnvloed worden door de muziek die je op je feest hebt. Als je gasten de muziek niet leuk vinden, dan zullen ze het feest maar saai vinden en misschien zelfs eerder weggaan. Met een geschikte coverband heb je dat probleem niet. Coverbands zorgen ervoor dat jouw gasten de avond of dag van hun leven hebben, en dat ze steeds langer blijven voor een nieuw nummer. Ook kunnen coverbands wat interactie hebben met de gasten; zo kunnen ze de gasten bijvoorbeeld vragen welk nummer ze willen horen, en kunnen gasten zelf ook verzoeknummers aanvragen. Zo worden je gasten extra betrokken bij het feest en zullen ze allemaal tevreden naar huis gaan.

Hoe boek je?

Een coverband kun je boeken via een evenementenbureau. Een bekend en populair bureau is bijvoorbeeld Evenses. Dit bureau heeft vele bands waaruit jij een keuze kunt maken. Op de website kun je een mooi overzicht vinden. Je kunt zelf invullen wat voor soort band je wilt, voor wat voor gelegenheid je de band wilt boeken, en vooral wat je budget is. Een goede coverband kan namelijk best wel prijzig zijn. Het is wel belangrijk dat je binnen je budget blijft – anders wordt een leuk feestje ineens wat minder leuk. Voor een goede band moet je toch wel minstens 500 euro rekenen voor een avond. Maar duurder kan het ook. Je moet je natuurlijk wel bedenken dat de bandleden moeten reizen om op jouw feest te komen, maar ook dat ze veel moeten oefenen om zoveel nummers te kunnen spelen. Bovendien moeten ze dure muziekinstrumenten onderhouden en hebben ze waarschijnlijk veel lessen gehad om zo goed te kunnen spelen.