Silent disco: intens, gaaf en gezellig

silent disco huren

Een gezellig en gaaf silent disco party op touw zetten? Genietend van de intense muziek zullen de gasten helemaal losgaan. Geen last van omgevingsgeluiden, geen klagende buren en luisteren naar je favoriete muziek. Wat is er leuker dan dat? De geluidskwaliteit is optimaal en je bepaalt zelf het volume. Als organisator bepaal jij ook zelf hoe gaaf het feest wordt. Door een silent disco te huren kun je het zo te gek maken als je maar wilt. Wij vertellen meer erover.

De voordelen ervan

Een silent disco set huren brengt veel voordelen met zich mee. Zo is het relatief goedkoop en heb je enorm veel vrijheid in het regelen van het feest. Je kunt meerdere DJ’s en zenders huren, zelf de locatie kiezen, beslissen hoe lang het feest duurt en of je er eventueel nog extra’s bij huurt. De locatie kan zowel indoor als outdoor zijn, hou er wel rekening mee dat de koptelefoons niet waterdicht zijn. Verder zijn de koptelefoons en zenders vaak ook draadloos, waardoor er geen stroom aanwezig hoeft te zijn. 

En het allermooiste: iedereen kan zelf zijn gewenste volume instellen en zijn favoriete muziek kiezen, indien je meerdere zenders huurt. Daardoor kun je ook een party voor verschillende doelgroepen neerzetten. Bijvoorbeeld een mix van hiphop, rock en hardstyle. Dat is ook grappig om te zien, want iedereen zal op een andere manier dansen. Silent disco is verder heel goed geschikt voor zowel kleine als grote feesten. Ze hebben immers vaak wel een bereik van meer dan 200 meter.

Hoe organiseer je silent disco?

Een silent disco rave organiseren is gelukkig niet zo moeilijk, als je een box huurt. Je krijgt immers alles erbij geleverd en kunt eventueel ook extra’s erbij huren. Verder kun je de hele dag door feesten, want de accu’s gaan wel 8 uur mee. Bepaal allereerst hoeveel mensen er komen, zodat je weet hoeveel koptelefoons je moet huren. Daarna beslis je hoeveel zenders je wilt, wanneer en voor hoeveel dagen je een silent disco wilt huren. Dan bepaal je de locatie en ga je alles klaarzetten.

Het is handig om drank en hapjes te regelen, maar ook een bar, statafels en stoelen. Daar kunnen de gasten dan heerlijk even socializen. Verder zul je de zenders moeten instellen op het gewenste kanaal. En ook belangrijk is om te bedenken of je een themafeest wilt of niet en als je hier wel voor kiest, in de uitnodigingen aan te geven om welk thema het gaat. Zo weet je zeker dat iedereen in de juiste sfeer zal zitten en bijpassende kleding aan heeft. Verder kun je ook een battle neerzetten. Is het veel werk om alles in je eentje neer te zetten? Vraag dan extra mensen die je helpen binnen je eigen kenniskring.

Zo maak je het feest compleet

Je kunt jouw silent disco party helemaal compleet maken. Maar hoe doe je dat? Je kunt er allereerst voor kiezen om extra’s erbij te huren, zoals rookmachines of een lichtenset met 5 lampen. Zo oogt de locatie meteen al veel meer als een feestlocatie. En het is ook nog leuk om een dance-battle of battle tussen de DJ’s te organiseren. Dankzij de ledverlichting aan de zijkant van de koptelefoons kun je zien naar welk kanaal of DJ zij luisteren. Zo weet je dus heel snel welke DJ’s de meeste luisteraars binnenhaalt.

Tevens is een themafeest heel gaaf. Je kunt denken aan een proud 2be fout party, karaoke night of pyjama party. Er zijn superveel mogelijkheden en jij hebt daar alle vrijheid in. Verder heb je door een silent disco set altijd meer budget over voor extra’s, omdat het relatief goedkoop is. Zo kun je er eenvoudig glowsticks, party poppers of zelfs een photobooth bij huren. Dit laatste is ook heel gaaf op een bruiloft. Bedenk zelf hoe je het wil en laat je droom uitkomen door het te realiseren. Hoe geweldig is dat!