Honden beveiliging: ideaal op grote evenementen

honden beveiliging

Nu de corona op zijn retour is worden er door het hele land weer diverse evenementen georganiseerd. Maar het is erg belangrijk, dat al deze evenementen goed beveiligd zijn zodat er geen rellen uitbreken. Dit kan bijvoorbeeld middels honden beveiliging. Honden beveiliging wordt geregeld ingezet tijdens tentoonstellingen, beurzen, muziekfestivals en grote sportevenementen. De honden worden hier speciaal voor opgeleid, zodat ze ruime ervaring hebben in het beveiligen van diverse gelegenheden. Samen met hun begeleider vormen ze een goed duo, en zijn ze erin getraind om op een correcte manier te handelen, zelfs in de meest moeilijke situaties.

honden beveiliging

Een goede relatie tussen diensthond en geleider

Een goede relatie tussen diensthond en geleider is dus zeer belangrijk. Wanneer zich een gevaarlijke situatie voordoet moet de hondengeleider snel handelen, en de diensthond aansturen de juiste actie te ondernemen. De diensthond ondersteunt de geleider op elk moment en is diens verlengstuk. Aan wat voor situaties moet je denken? Op grote evenementen kan het zijn dat er rellen uitbreken, bijvoorbeeld in het publiek. En dan moet er snel orde geschept worden, waarbij de geleider met zijn diensthond snel ter plaatse moet zijn. Maar meestal is het aanwezig zijn van een geleider met diensthond al genoeg om rellen te doen voorkomen (het schrikt mensen af als ze dit zien).

Unieke kwaliteiten

De hond is ideaal als beveiligingsmiddel op grote evenementen vanwege zijn unieke hoor- en reukkwaliteiten. De honden die hieraan voldoen zijn vooral Nederlandse, Duitse en Mechelse herders. Daardoor signaleren zij op tijd personen die onbevoegd zijn/herrie willen schoppen. Op elk evenement is natuurlijk al reguliere beveiliging aanwezig. De hondenbeveiliging wordt dan ook ingezet als een mooie aanvulling daarop. Overigens ook op andere plaatsen kan de beveiligingshond veel veiligheid bieden, en ook voor het beveiligen van parkeer- en bedrijfsterreinen. bouwplaatsen, openbare gebouwen en jachthavens wordt het ingezet.